Persoonlijke noot

Liesbeth: "De reden dat ik het onderwerp over stiefmoeders graag onder de aandacht wil brengen op deze website, is omdat ik als ervaringsdeskundige merk dat er nog steeds een taboe op rust. Daarnaast is er nog veel onwetendheid, onbegrip en weten mensen soms niet hoe ze dingen goed kunnen laten lopen in een samengesteld gezin. Het onderwerp van het wel of niet hebben van eigen kinderen, sluit hier wat mij betreft naadloos op aan"

Zo heb ik vorig jaar kennis gemaakt met Marleen Bekkker. Marleen is ongewild kinderloos en merkt dat ook hier veel taboe op rust. Marleen is er een kei in om dit werk met een lach en een traan onder de aandacht te brengen.

Op 4 juni 2020 werd ik via LinkedIn met een privé bericht benaderd door Irma Huis in 't Veld.
Haar bericht luidde als volgt: 'De reden dat ik contact met je zoek, is omdat ik graag meer mensen wil ontmoeten die een raakvlak hebben met het samengestelde gezin. Daarnaast om voor mezelf meer kennis en informatie te krijgen via berichten die jij post en/of deelt.
Zelf maak ik deel uit van een samengesteld gezin en heb daar een boek over geschreven"

Het bericht van Irma kwam voor mij als een geschenk, omdat ik hier zelf ook al veel mee bezig was.
Irma is naast ondernemer, partner en dochter, net als ik, ook bonus / stief / plus moeder. Zelf maak ik het voor de 2e keer mee dat ik een relatie heb met een man die al kinderen heeft uit een eerdere relatie. Ik ben heel blij dat ik nog steeds contact heb met de meiden uit mijn vorige relatie en nu 2 hele lieve, enthousiaste boys regelmatig om mij heen heb.

Maar er zitten net als in ieder (normaal) gezin ook uitdagingen bij een samengesteld gezin. Irma Huis in 't Veld maakt dit onderwerp op een hele mooie manier bespreekbaar en daarom zei ik meteen 'Ja' toen mij gevraagd werd om mee te werken aan haar online magazine 'Hallo Plusmama'.

Hieronder de link naar het eerste artikel wat over mijn leven is geplaatst. Er staan ook diverse verhalen van andere vrouwen.

https://plusmama.nl/liesbeth-kasperink/

Wat mij betreft een heel mooi onderwerp wat niet is weg te denken anno 2020. Ik ben benieuwd wat jullie vinden het het artikel.
Het boek: 'Plusmama ben je niet, dat word je' wat Irma heeft geschreven is ook zeker een aanrader!

Irma Huis in 't Veld in het kort:

‘Plusmama ben je niet, dat word je’

Irma was een vrolijke single die vaak tot in de late uurtjes uitging, maar toen ze verliefd werd op een man die al twee kinderen had, veranderde alles. Ze moest wennen aan haar nieuwe leven als ‘plusmama’, maar wilde ook al haar liefde geven aan haar nieuwe gezin. ‘Het ingewikkelde is dat je nooit zoals een biologische moeder rustig hebt kunnen wennen aan kinderen.’


‘Mijn leven was perfect. Althans dat vond ik. Een leuk huis, leuke baan, veel vrienden en vriendinnen, een fijne familie en een liefdevolle relatie. Dit alles duurde ongeveer tot mijn dertigste levensjaar. Daarna zag ik de clichés van een alleenstaande op zoek naar de liefde een voor een waarheid worden.’


‘Plusmama ben je niet, dat word je’ is het boek dat een feest van herkenning is voor alle plusmama’s. En voor alle plusmama’s in wording!