Wat leuk dat je op deze pagina terecht ben gekomen over 'Kinderloze' Bonusmoeders.

Mijn naam is Liesbeth en ik woon samen met mijn vriend, Michael in Almere. De ene week wonen wij met z’n tweeën en de andere week met z’n vieren. Michael (Mike) heeft namelijk twee kinderen uit zijn vorige relatie.

Het zijn 2 jongens; Axel (2012) en Boris (2016).

Zelf heb ik geen eigen kinderen die ik wel graag had gewild, maar dat is nooit gelukt. Soms ben ik daar verdrietig over, maar over het algemeen is het OK voor mij. Wat ik wel mis is om met mensen die in een soortgelijke situatie zitten dit onderwerp wat meer bespreekbaar te maken. Er rust namelijk nog steeds een taboe op dit onderwerp en ik vind dat jammer.

Vandaar het initiatief om een platform via een account op Instagram op te richten. Kijken wat het ons vrouwen kan brengen.

Voor wie is dit plaform zoal bedoeld? In basis voor vrouwen die (nog) geen biologische kinderen hebben, maar wel (mede) zorgdragen voor de kinderen van hun partner. Of in het verleden hebben gedaan.


Maar ook voor:

🌟 Ouders die het lastig vinden dat hun kind door een nieuwe partner van hun ex mede opgevoed worden;
🌟 Mannen of vrouwen die het lastig vinden om een relatie aan te gaan met iemand die al 1 of meerdere kinderen heeft uit een eerdere relatie.

Met als doel: elkaar inspireren en wederzijds begrip & respect voor elkaar hebben / krijgen.

We leven in een tijd dat er (helaas) veel mensen die samen kinderen hebben, uit elkaar gaan. Dat is heel verdrietig, maar laat je (on)geluk hier niet door bepalen. Hoe mooi is het als je na een scheiding weer de liefde vindt en los van elkaar ook weer gelukkig kunt zijn zonder dat het ten koste gaat van je kind?

Wat voor onderwerpen vind jij interessant?

Als je de Instagram pagina van Bonus_Moeders volgt, weet je dat er van alles wordt besproken rondom het fenomeen: 'Kinderloze' Bonusmoeders. Denk aan: negatieve gevoelens die soms in je opkomen waar jij jezelf schuldig over voelt, verdriet wat je kunt voelen omdat je niet voelt wat jouw partner voelt t.o.v. zijn / haar kind(eren). Of de omgang met de moeder van de kinderen. Je eigen kinderwens? Tijd nemen voor jezelf en lief zijn voor jezelf. Het mag er allemaal zijn.

Tijdens de live bijeenkomsten, kunnen we wat verder ingaan op de soms gevoelige onderwerpen door deze bespreekbaar te maken met deelgenoten. Voor mij is het net zo goed soms lastig om dingen bespreekbaar te maken. Dan voel ik mijzelf ook wat 'veiliger' als de onderwerpen besproken worden in een intiem gezelschap met vrouwen onder elkaar die in een soortgelijke situatie zitten.

Populaire onderwerpen onder de bonusmoeders zijn: De ex, Kinderwens, maar ook welke plek je inneemt in een samengesteld gezin, of in wilt nemen. Lijkt het je leuk om een keer bij een uitje te zijn, met andere vrouwen in een soortgelijke situatie? Neem dan eens een kijkje op de pagina als je op onderstaande button klikt.